Duurzaam reizen - Interview met Charlotte

Veganist, milieuactivist en mopshondmoeder - Charlotte Weise, uit Hamburg, laat ons op een charmante en vrolijke manier deel uitmaken van haar duurzame leven via Instagram. In een interview vertelt de 27-jarige over haar ervaringen met zero-waste reizen, haar musthaves voor het onbewoonde eiland en met welke bekende mensen ze graag op vakantie zou willen.

Kenmerken: 

Naam: Charlotte Wijs
Echte leeftijd: 27
Geschatte leeftijd: 27
Bucketlist bestemming: Barcelona
Favoriete band : Franc Moody
Sterrenbeeld: Weegschaal   

Wat betekent duurzaamheid voor jou? 

Duurzaamheid betekent voor mij bijvoorbeeld mijn leren jas en leren schoenen niet weggooien, maar dragen tot ze niet meer te repareren zijn. Voor mij betekent het ook dat ik bewust op aarde beweeg en aandacht heb voor het milieu en de medemens, zodat de aarde behouden blijft voor ons levende wezens. 

Waar gaat je volgende vakantie naartoe? 

Op 3 oktober verhuizen we naar Barcelona naar het strand. Ik ben daar elke dag op vakantie :-) 

Jouw ultieme tips voor duurzaam reizen? 

Pak vaste shampoos en zeep in, pak een waterfles en broodtrommels in, gebruik zonnebrandcrème die onschadelijk is voor de zee, vlieg of compenseer de vlucht bij voorkeur niet. 

Wat betekent water voor jou? Let jij ook op je watervoetafdruk als je op pad bent? 

Water betekent voor mij zuiverheid en vrijheid. Als ik in de zee zwem, voel ik me fris, vrij en puur. In Duitsland drink ik alleen kraanwater om plastic te vermijden. Ik probeer nooit lang te douchen en bijna nooit in bad te gaan.  

Wat dacht je van stukgoederen voor onderweg? Welke tips heb je om ze goed in te pakken (bv. glas, Tupperware, etc.)? 

Stukproducten vind ik super! Ik heb ze in een hennepzakje en ga binnenkort een aluminium blikje kopen. 

Wat is jouw top 3 meest duurzame reisbestemmingen? 

Op vakantie gaan in Duitsland is superleuk en heel milieubewust. Ik hou van Sylt, Darß Fischland en het Oostzeestrand Schlossgut Groß Schwansee. 

Jouw 3 ultieme onbewoond eiland must-haves? 

Muziek, goed humeur, heerlijk fruit en water. 

Met welke beroemdheid zou jij graag op vakantie willen? En waar? 

Ik zou graag een kop koffie drinken met Christoph Maria Herbst in Hamburg. Dat zou zeker grappig zijn. 

Zijn er speciale platforms of kanalen die je gebruikt om meer te weten te komen over duurzaam reizen? 

Lilis Diary geeft altijd goede tips :-) 

Reizen zonder afval - werkt het wel? 

In het zuiden (Frankrijk, Spanje, Italië en Co.) is het nog steeds erg moeilijk - er is overal veel plastic en Nestlé-producten. En er komt geen drinkwater uit de kraan en dus heb je weer waterflessen van plastic of glas nodig. Daarvoor schrik ik zelfs in Barcelona!

Ontdek ons SKINCARE assortiment