Maak kennis met de kunstenaar: Maria Schmuck

Maria Schmuck is een beeldend kunstenaar - en zij is de kunstenaar achter onze gelimiteerde kunsteditie. Door mixed media samen te brengen, voornamelijk acryl, inkt en spuitverf, slaagt ze erin om beweging vast te leggen vanuit een samenspel van terughoudendheid, toewijding en geloof in kleur. Ze vertelde wat haar drijft, welke rol duurzaamheid en water spelen in haar kunst en wat Peter Pan met haar creatieve proces te maken heeft.

Voor onze Limited Art Edition heb je 1.000 van onze Shampoo & Shower Bars geverfd, waarmee je het onderwerp waterbescherming een visuele stem hebt gegeven. Welke kracht heeft kunst voor jou?

Voor mij is kunst een alternatieve manier van waarnemen. Het is de visualisatie van energie, het onthullen van indrukken van de wereld op de kunstenaar en de zeer individuele interpretatie van zijn of haar werkelijkheid. Dit alles kan ik verwerken in mijn kunstwerken. Het opent een veld van zelfbewustzijn. Het geeft de mogelijkheid om nieuwe perspectieven en de relatie met jezelf uit te breiden.

Voor Wereldwaterdag begeleidden we je in je creatieve proces. Wat maakt deze fase voor jou zo bijzonder?

Het is een moment van absolute tijdloosheid. Elke keer voel ik me gewichtloos en helemaal in de ban van mijn kleurenspelletjes. De paradox wordt plotseling op een speelse manier gevoeld, als in een fantasierijke droom – vergelijkbaar met de wereld van Peter Pan.

Wat is duurzaamheid voor jou?

Ik ben erg dankbaar om als mens te leven op deze prachtige planeet met alle inspirerende en avontuurlijke diversiteit. Het minste wat ik kan doen, is met respect behandelen waar ik van hou. Maar wie alleen maar geeft, wordt uiteindelijk moe. En de aarde doet dit al heel lang. Daarom moeten we met liefdevolle omzichtigheid naar het thema duurzaamheid kijken. Weg van het "moeten" en wijzende vingerstandpunt naar een evenwichtige relatie tussen ons en de planeet.

En hoe belangrijk is water als hulpbron voor u?

Aangezien afval alleen ontkiemt uit een zorgeloze overvloed, is de bron water ook een symbool voor mij en ons om na te denken over wat we echt nodig hebben. Duurzaamheid en ons gebruik van water leiden tot een kijk op ons eigen welzijn.

Je werken zouden zonder water zijn...

… niet aanwezig. Water is essentieel voor mijn werk! Alleen door middel van vloeibaar acrylschilderen vond ik mijn zelfverzekerde weg naar de kunst. Weg van starre ideeën is er op elk moment iets nieuws mogelijk. De organische beweging van het water wordt permanent zichtbaar door de pigmenten en laat me spelen met toeval en intuïtieve toewijding door de vloeiende beweging. Op elk moment zijn er verschillende beslissingsmogelijkheden.

Als je één ding in de wereld van de ene op de andere dag zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?


De gedachte weg van ik en naar wij - zonder de angst om jezelf daarbij te verliezen.

Ontdek ons SKINCARE assortiment