Interview Sara Nuru

Ondernemer, spreker, model en ambassadeur voor eerlijke handel* - Sara Nuru's engagement is zo divers dat het boekdelen zou kunnen vullen. Op slechts 19-jarige leeftijd stond ze in de felle schijnwerpers van "Germany's Next Top Model" - een paar jaar later richtte ze samen met haar zus "nuruCoffee" op, een duurzame sociale onderneming, met de opbrengst waarvan ze Ethiopische vrouwen in staat stelt hun eigen zakelijke ideeën. We ontmoetten de 31-jarige voor een interview over waarom het onderwerp duurzaamheid zo belangrijk is voor de auteur en waar ze inspiratie uit haalt voor haar dagelijkse werk.

Hier is een vraag om je op te warmen: water of koffie? ;) 

Liefst allebei samen. Bij elke kop koffie hoort een glas water. 

Wat betekent duurzaamheid voor jou? 

Bewustzijn en verantwoordelijkheid voor ons milieu en de samenleving. 

Wat was het belangrijkste moment dat u ertoe bracht uw bedrijf op te richten? 

Mijn eerste reis naar Ethiopië met de ontwikkelingsorganisatie Menschen für Menschen, waar ik voor het eerst niet alleen geconfronteerd werd met de armoede in het land, maar ook met mijn privileges omdat ik het geluk had in Duitsland geboren te zijn. 

Waar haal je de inspiratie vandaan voor je dagelijkse werk? 

Werken in een team, met onze medewerkers, mijn zus als zakenpartner en de wetenschap dat ons werk andere vrouwen ondersteunt om een ​​zelfstandig bestaan ​​op te bouwen. Hierdoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. 

Met welke bekende persoon uit de geschiedenis zou jij graag op een onbewoond eiland willen stranden? 

Voor diepgaande gesprekken over maatschappelijke vraagstukken Michelle Obama en voor entertainment en goede muziek Stevie Wonder. 

Zeg eens eerlijk: hoeveel beautyproducten staan ​​er in jouw badkamerkastje? 

Niet zo veel. Ik ben relatief verminderd qua verbruik. Ik probeer altijd nieuwe dingen uit en blijf erbij als ik dit product leuk vind. 

Waar let je vooral op bij het kiezen van je gezichtsverzorging? 

Op de ingrediënten. Ik heb de neiging om een ​​droge huid te hebben, wat betekent dat ik iets meer hydratatie en glans nodig heb. 

Welke schoonheidstip zou je je kleindochters meegeven? 

Zo min mogelijk kunstmatige ingrediënten en zo puur mogelijk. Alles wat je niet kunt lezen en begrijpen, laat ik liever achterwege. 

Kent u uw ecologische voetafdruk? 

Ja. Ik heb een app waarin ik kan invoeren hoeveel ik heb gevlogen en ik probeer het hele jaar door zoveel mogelijk te compenseren, bv. door projecten te steunen die bomen planten enz. Er is een geweldige organisatie en iedereen kan iets bijdragen aan de bescherming van het klimaat. Ik fiets privé veel en let op het compenseren van de CO2-footprint. 

Jouw 3 musthave beautyproducten? 

Hydraterende gezichtscrème, Ruby WOO lipstick van MAC en mijn parfum. 

Wat betekent water als grondstof voor jou? 

Water is een fundamenteel mensenrecht en iedereen zou er onbeperkt toegang toe moeten hebben. 

Als je één ding in de wereld van de ene op de andere dag zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? 

De wereldwijde onevenwichtigheid tussen mannen en vrouwen. 

Welke vraag hadden we je moeten stellen? 

Je stelde goede vragen - ik heb slechtere interviews gehad :) 

 

*Het federale ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ) heeft Sara Nuru in 2018 benoemd tot ambassadeur voor eerlijke handel. 

Auteursrecht: Christian Hasselbusch 

Ontdek ons SKINCARE assortiment