Interview met Rabea Schiff

Ze wordt vaak "The German Alexa Chung" genoemd: moderator, stijlexpert en mode- en kunstliefhebber Rabea Schif is een integraal onderdeel geworden van de Duitse modescene. In ons interview vertelt de sympathieke 42-jarige ons waarom de thema's duurzaamheid en natuurlijke cosmetica bijzonder belangrijk zijn voor de inwoner van Frankfurt, welke band ze heeft met water als hulpbron en met welke beroemdheid ze zou willen stranden op een eenzaam eiland.

Wat betekent duurzaamheid voor jou? 

Duurzaamheid vind ik erg belangrijk. Vooral tegenwoordig, met onstuitbare klimaatverandering en de gevolgen daarvan, hebben we allemaal een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze planeet. Zonder Moeder Aarde hebben we geen thuis. Ieder van ons kan helpen de planeet te redden en te beschermen. Sinds ik me hier echt van bewust ben geworden, is zo duurzaam mogelijk leven voor mij nog belangrijker geworden. Het zijn de kleine dingen die ik in mijn gedrag verander die een bijdrage leveren aan het grote geheel. 

Welke ultieme huidverzorgingstip geef je als oma door aan je kleindochters? 

Less is more – gebruik weinig make-up en verwijder make-up altijd 's avonds! Drink ook veel water en gebruik alleen producten die 100% biologisch zijn, want er zijn veel te veel chemische ingrediënten die je onbewust op je huid aanbrengt die vervolgens in je bloed terechtkomen en giftig kunnen zijn. 

Let jij op je ecologische voetafdruk? 

In elk geval! Vooral op reis, in het huishouden, bij het boodschappen doen en bij mijn voeding probeer ik daar op te letten. Ik probeer zoveel mogelijk de trein te nemen en waar mogelijk niet te vliegen, mijn auto zo vaak mogelijk te laten staan ​​en te fietsen of te rennen. In het huishouden was ik meestal op 30 graden, gebruik alleen producten die biologisch afbreekbaar zijn, let op recyclebare of composteerbare verpakkingen, draai de kraan dicht bij het tandenpoetsen en douchen als ik het niet nodig heb. Ik ben ook al jaren vegetariër, probeer meerdere dagen per week vegan te zijn, koop vooral regionaal en gebruik alleen verzorgingsproducten die biologisch zijn. Er zijn in ieder geval nog veel punten waarop ik bewuster zou kunnen leven, maar ik zeg altijd tegen mezelf, alle kleine beetjes helpen, en iets doen is altijd beter dan helemaal niet opletten. 

Waar let je op bij het kiezen van je gezichtsverzorging? 

Dat de producten biologisch en grotendeels plantaardig zijn. En op recyclebare verpakkingen. 

Jouw top 3 beauty musthaves? 

Een hydraterende gezichtsreiniger, een voedende, rijke gezichtscrème en een goede scrub vind ik belangrijk. 

Met welke beroemdheid zou jij op een onbewoond eiland willen stranden? 

Ohhh ... het is moeilijk om te beslissen ... Nou, om me aan het lachen te houden, zou ik Ricky Gervais en Will Ferrell kiezen, en zeker Justin Bieber voor wat eye candy en muzikaal entertainment. En ik kan me voorstellen dat James Corden ook een goede tijdgenoot zou zijn. 

3 Instagram-kanalen die jouw persoonlijke inspiratiebron zijn? 

Voor stijl en mode de @luvalyssamiller , voor interieur - en huisinspiratie @somewhereiwouldliketolive . Als ik gewoon zin heb om naar mooie foto's @c__l__o en @nowness te kijken – oeps, nu waren het er meer dan 3 ;-) 

Welke trend in de schoonheidsindustrie heb jij nooit begrepen? 

Ik begrijp niet waarom zoveel vrouwen tegenwoordig botox of lipvergroting krijgen. Ik denk dat ieder mens uniek en mooi is, precies zoals hij is gemaakt. We zijn niet gemaakt om eruit te zien als een Instagram-filter en zoals iedereen. Wat is er gebeurd met de trend "Schoonheid komt van binnenuit?" Individualiteit is zo belangrijk, maar helaas lijken velen dat te zijn vergeten in het tijdperk van sociale media. 

Zeg eens eerlijk: hoeveel cosmeticaproducten heb je ongeveer in je badkamer? 

Hmmm... om eerlijk te zijn heb ik geen idee, want ik moet toegeven dat ik tegenwoordig ook veel producten gratis krijg. Daarom heb ik nu een hele grote collectie producten, dus het moeten er meer dan 100 zijn... Oh jee, best veel - wat gênant! ;-) 

Neemt de schoonheidsindustrie naar uw mening al genoeg verantwoordelijkheid als het gaat om milieubescherming? 

Er is de afgelopen jaren zeker veel gebeurd in de schoonheidsindustrie op het gebied van milieubescherming, maar ik denk dat er in elke branche nog veel ruimte voor verbetering is en dat er zeker nog veel kan worden gedaan. 

Wat betekent water als grondstof voor jou? 

Ik herinner me dat ik in een bar zat en die avond geen alcohol wilde drinken. Ik bestelde een water met de opmerking - "Ik weet dat dit nu saai is, maar ik zou graag een water willen". Toen zei de barman: “Saai?! Water is nooit saai, het is tenslotte het levenselixer!” Sindsdien respecteer en vier ik water nog meer dan voorheen. Water is de grondstof van het leven: elk organisme bestaat voor een bepaald percentage uit water en heeft water nodig om te overleven. Zonder water zouden we allemaal sterven en zou deze planeet niet meer bestaan. Dus hoe kun je niet van water houden en het waarderen! 

Welke beauty essentials mag je niet missen op reis? 

Reiniger, gezichtscrème, lippenbalsem, concealer, wenkbrauwpotlood 

Welke vraag hadden we je moeten stellen? 

Goede vraag! zeg eens ;-) 

 

Auteursrecht: Franziska Ambach 

Ontdek ons SKINCARE assortiment